Merhaba,
Sevgili hocam; tespitlerinize cân-ı gönülden katılıyorum. Yeniden kullanılabilir bilgi kaynakları üretebilmek ve bunları bozulmadan muhafaza edebilmek için halihazırdaki uygulamalarımızda olduğu üzere;
- Dosya eklemeye izin verilmemesi,
- İmza kullanımına izin verilmemesi,
- Avatar kullanımına izin verilmemesi,
- Mesaj/Soru içeriği ile ilgisiz başlığa sahip konuların silinmesi ve bu şekilde konu açmakta ısrar edenlerin mesaj göndermesinin engellenmesi,
- Mesajlarda Türkçemizin kurallarına uyulması konusuna özellikle hassasiyet gösterilmesi,
konularından taviz verilmemesi taraftarıyım.
Dosya ve resim ekleme olayının çok istisnai durumlar haricinde gerekli olmadığı kanaatindeyim. Özellikle XLtoHTML eklentisi sayesinde tablo yapılarının foruma kolaylıkla aktarılabildiğini düşünüyorum. Gerçekten yanıt arayan ve öğrenmek arzusunda olan arkadaşların, aradıkları cevapların diyeti olarak sorularını ayrıntılı ve dikkatli şekilde izah etmekten imtina etmemeleri gerektiği kanaatindeyim.
Kendi adıma geçici depolama imkanı sağlayan web alanlarından ya da kendi kişisel alanlarından dosya bağlantısı ya da resim eklenmiş mesajları genellikle dikkate almıyorum. Sizin de yukarıda belirttiğiniz sebeplerle bu tip mesajlara verilecek yanıtların zamanla anlamsız mesajlar haline dönüşeceğini düşünüyorum ve yanıt yazmaktan imtina ediyorum.
Dosya ya da resim eklemenin çok gerekli görüldüğü durumda birçok yönetici arkadaştan biri konuya el atıp, bu gerekliliği görüyorsa dosyayı/resmi ekleyecektir zaten.
Yukarıdakiler benim görüşlerim olmakla birlikte aksi yönde çıkacak bir temayüle ya da alınacak bir karara uymanın da boynumuzun borcu olduğunu ilave etmek isterim.
Selam ve sevgiler.