Hey there!

It looks like you're enjoying Hesaptablosu - Akademik Excel Forumu but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

Toplam 12 sonuçtan 1 ile 12 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: VLOOKUP alternatif formül destek

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25

    VLOOKUP alternatif formül destek

    Merhaba,

    Yazılmasını rica ettiğim formül için açıklama dosyanın içinde mevcut. Maalesef beceremedim.

    Desteğiniz ve yardımız için şimdiden teşekkür ederim.


    İlgili dosya linki;

    http://s9.dosya.tc/server/ezs8ci/Sip...akip.xlsx.html
    Konu allexpert tarafından (20.09.2016 Saat 19:26 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Mar 2006
    Mesajlar
    334
    Ödendi olan
    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="Ödendi")));H5:H1000)

    Ödenmedi yani boş olan

    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="")));H5:H1000)

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25
    Alıntı Ali Kırksekiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ödendi olan
    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="Ödendi")));H5:H1000)

    Ödenmedi yani boş olan

    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="")));H5:H1000)

    Üstad, tek sütunda bu 2 formülü nasıl birleştirebilirim.

  4. #4
    Üye
    Üyelik tarihi
    Dec 2015
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    58
    merhabalar
    ben kredi kartı takip programı yapmak istiyorum fakat basarılı olamadım.yardımcı olur musunuz??
    macro ile yapmayı düşünüyorum.program acıldığında bana label lerde sırası ile ürün adı toplam tutar ve taksit sayısı yazacak.karşılarındaki textboxlara mevcut değerlerler girilecek.toplam tutarı taksit sayısına bölüp bana her ay ne kadar ödeme yapmam gerektiğini textboxta gösterecek.
    ilgiliniz için şimdiden tesekkurler

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25
    Alıntı Ali Kırksekiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ödendi olan
    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="Ödendi")));H5:H1000)

    Ödenmedi yani boş olan

    Kod:
    =ARA(2;1/((B5:B100=K6)*((I5:I100="")));H5:H1000)

    Üstad eline sağlık.

    Ayrı ayrı formüller çalışıyor. Lakin bu 2 formülü tek formül'e nasıl dönüştürebiliriz.

    Teşekkürler.

  6. #6
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Mar 2006
    Mesajlar
    334
    Tek formül derken ne isteğinizi tam olarak anlamadım.

  7. #7
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25
    Üstad, tam olarak konu şu; bir sipariş 3 veya 4 parçaya bölünerek ödeniyor. Vlookup ile sipariş numarası kriter seçildiğinde, aynı sipariş numarasından 3 tane varsa malum ilk seçeneği getiriyor vlookup. Dolayısı ile vlookup ile yazılan formülde 3 sipariş içinde hep ilk tarih geliyor. Nasıl bi formül yazılmalı ki 3 (6 parçada olabilir) parça halinde farklı zamanlarda ödenenler için doğru ödeme tarihleri ayrı ayrı gelsin.

    Bi formül denedim ama yine beceremedim:

    {=INDEX(H5:H12;MAX((ROWS((B5:B12)-ROW(B4))*(B5:B12=K5)*(I5:I12<>""))))}

    http://s9.dosya.tc/server/1h014g/Sip...akip.xlsx.html

  8. #8
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Mar 2006
    Mesajlar
    334
    L2 hücresine sipariş no yazınız. (4930124933)

    M2 hücresine Ödendi yazınız.

    N3 hücresine

    Kod:
    =TOPLA.ÇARPIM((B5:B100=L2)*(I5:I100=M2))
    yazınız.

    N5 hücresine

    Kod:
    =EĞER(SATIRSAY($K$5:K5)>$N$2;"";İNDİS($H$5:$H$100;KÜÇÜK(EĞER($B$5:$B$100=$L$2;EĞER($I$5:$I$100=$M$2;SATIR($H$5:$H$100)-SATIR($H$5)+1)); EĞERSAY($K$5:K5;$L$2))))
    yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekiniz.

  9. #9
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25
    Üstad,

    Formülleri yerine koyarak. Denedim. Ekli dosya son hali. =EĞER(SATIRSAY($K$5:K5)>$N$2; demişsin ben N3 yaptım. Çünkü sumproduct N3 satırında sonuç verdi.

    http://s9.dosya.tc/server/jvehn7/Sip...akip.xlsx.html

  10. #10
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Mar 2006
    Mesajlar
    334
    Formülde MİN yazmışsınız orası KÜÇÜK olacak.

  11. #11
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Mar 2006
    Mesajlar
    334
    Eğer ingilizce versiyon ise orası MIN değil SMALL olacak

  12. #12
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2013
    Mesajlar
    25
    Ali üstad, çok teşekkürler ederim, zahmet verdim. Formül tam istediğim gibi oldu. Tekrar teşekkürler.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •