PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TLden YTL ye çevirme proğramı



eyupsen
04.12.2004, 17:34
Merhabalar
Excelde hazırlamış olduğum TL den TYL yr çevirme proğramı Başka bölüme ekleyemediğimden bı bölüme gönderiyorum.7 Basamak ve üzeri TL değerlerinin 4. basmağına göre yuvarlar.

suzunkopru
04.12.2004, 20:27
Programınızı inceledim, ellerinize sağlık, anonim bir program olmuş. :lol:

eyupsen
04.12.2004, 23:22
Teşekkürler.Kendim Kod yazmadan Office Türkiyenin siz değerli üyelerinin yardımlarıyla hazırladığım bir dosya anonim olması normal.:lol:

MUSTAFA AVCI
04.12.2004, 23:55
Sayın eyupsen Bu ne diyo kine..? :roll: Bizim paramız para değil mi loww? :D

eyupsen
05.12.2004, 00:11
Mustafa Bey bizim proğram sizin bilgisayarı beğenmedi anlaşılan :lol: Bu işin şakası tabi bendeki dosya halen çalışıyor.Linktende indirdim hata vermedi. :?:

Cemil Gökmen
05.12.2004, 00:30
Bazı rakamlarda ben de aynı sonucu verdi.

http://www.excel.gen.tr/Dosyalar/Daginik/YTL_donustur.zip

Bir de buradaki dönüştürücüyü deneyip, sonuçtan bilgi verirseniz memnun oluruz.

eyupsen
05.12.2004, 00:49
WinRarla sıkıştırdığım proğramı ekliyorum.Muhammet Hocamın proğramı bende düzgün çalışıyor.Zaten benim proğramın temelide oradan başladı.

M. Temel Korkmaz
05.12.2004, 11:11
Muhammet Hocamın proğramı bende düzgün çalışıyor.Zaten benim proğramın temelide oradan başladı.

Buradaki Muhammet(d)'t(d)en kasıt ben isem, bilmelisiniz ki siteden indirdiğiniz program bana değil Cemil Gökmen Bey'e aittir. Yine Cemil Bey ile birlikte hazırladığımız bir tane daha var. Bazı eklemeleri kaldı. Onlarda bitince sorun kalmayacak.

bu programda da bir sorun yok ben de çalıştı. aab, bba, aba gibi bir anket vardı hatırlarsanız Cemil Ağabey'in yaptığı. İşte sorun oradan kaynaklanıyor olabilir.

eyupsen
05.12.2004, 13:09
Muhammed hocam öncelikle isim hatasından özür dilerim.Dosya Cemil Hocamında olabilir dikkat etmemişim dosyayı görünce yuvarlama olayı aklıma takıldı çalışmaya öyle başladım.Sorun dediğiniz gibi ise kodlarda birleştirma kodlarındaki "," kısmı "." ile değiştirince olayın çözülmesi lazım.Saygılarımla.



TextBox8.Value = Format(Val(TextBox5.Value) & "," & Val(TextBox7.Value), "#,##0.00")

MUSTAFA AVCI
05.12.2004, 13:48
http://www.excel.gen.tr/Dosyalar/Daginik/YTL_donustur.zip

Bende bu program çalışıyor sorun yok hocam, daha önce bilgisayara indirmiştim zaten :)

http://www.office.gen.tr/forum/download.php?id=167
Burada sorun devam ediyor, dediğiniz gibi 256 milyar yazınca sorun yok, küsürler devreye girince olmuyor :(

eyupsen
06.12.2004, 21:26
Merhaba
Dosyayı yeniden düzenledim.Milyar ve üzerindede çalışıyor.Saygılarımla.

MUSTAFA AVCI
06.12.2004, 22:17
Azminiz ve iş görme ısrarınızdan ötürü kutlarım. Elinize sağlık güzel olmuş.. :)

eyupsen
06.12.2004, 23:44
Benim işime yarayacak bir çalışma.Başkalarıda faydalanırsa ne mutlu bana. :lol:

semerkand
07.12.2004, 14:39
Teşekkürler eyüpsen ellerine sağlık, bende biraz değiştirdim.
Saygılarımla;

Cemil Gökmen
07.12.2004, 16:02
Sayın semerkand,

Yaptığınız programın VBA şifresi olmayanı tekrar buraya gönderir misiniz?

semerkand
07.12.2004, 17:06
Sayın Cemil GÖKMEN bey;

Şifresiz halde tekrar gönderiyorum

Saygılarımla.

Cemil Gökmen
07.12.2004, 17:58
Teşekkür ederim.

semerkand
09.12.2004, 12:57
Merhaba arkadaşım. Yaptığınız TL den ytl ye çeviri programını indirerek inceledim. ellerinize sağlık.teşekkürlerimi sunuyorum. sizeden bir ricam var. Bana programınızın ytl.nin kuruş kısmını yavarlayan bölüm fonksiyon halinde lazım. Hem excelde hemde access te kullanabilmek için.VBa ile ilgli fazla bilgim yok bu nedenle kodunu çözemedim. Yardımcı olabilirmisiniz 2005 yılına girmeden önce maaşlarda ve bazı ödemelerimizde büyük bir yardımınız olur. İyi çalışmalar.

Sayın balmy aşağıda istediğiniz fonksiyonda eklenmiş şekli ile proğramı tekrar koyuyorum,Fonksiyon fx fonksiyonları içerisinde YTRÇEVİR fonksiyonu şeklinde çalışmakta. bu fonksiyonda kriter seçimi 1 olursa rakamsal 2 olursa yazı ile ytl'ye çevrilmekte